De groei van je zaak valt of staat met een goed project management. Als zelfstandige, of bedrijf, is een goede planning opstellen niet altijd eenvoudig. Aan welk project geef je immers voorrang? Welke projecten lopen vertraging op? Voor welke projecten kan je al een factuur maken?

Toch scoren heel wat bedrijven op het gebied van project management niet echt hoog. Ze behelpen zich vaak met een onoverzichtelijk Excel bestand. Of zelfs met een papieren agenda waarin doorhalingen het overzicht helemaal niet bevorderen.

Voordelen van onze online project management oplossing

De online projectplanning module van CoManage is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel om het overzicht van je lopende zaken te behouden. Omdat niet elk project hetzelfde is, heb je de vrijheid om zelf te kiezen hoe je jouw opdrachten organiseert.

  • Je kan voor elke klant meerdere projecten aanmaken.
  • Elk project kan je zelf ook opsplitsen in deelprojecten.
  • Dankzij de status van een project krijg je een goed beeld van waar je prioriteiten liggen.
  • Je kan aan een project zelf sleutelwoorden toevoegen waardoor je gemakkelijk alle projecten kan opvragen die een bepaalde tag hebben.

Projectmanagement in de praktijk

Om het bovenstaande te illustreren, geven we een voorbeeld van hoe een tuinaanlegbedrijf CoManage gebruikt voor de organisatie van zijn taken. Nadat hij een nieuwe klant heeft ingevoerd en deze akkoord ging met zijn offerte, maakt de tuinier een project aan voor deze klant.

Afhankelijk van de omvang van het project (eenmalig tuinonderhoud, periodiek tuinonderhoud, aanleg van planten en een vijver) maakt de tuinier een of meerdere projecten aan. Hierin wordt meteen ook de deadline bepaald, waardoor het altijd duidelijk is wanneer de finale oplevering moet gebeuren. Vervolgens vult hij belangrijke notities bij het (deel)project in. In de praktijk zijn deze van de orde ‘tuinarchitect offerte opvragen’, ‘bestellen planten bij tuincentrum x’, ‘grasmachine reserveren voor die dag’, enzovoorts.

Op deze manier weet het tuinaanlegbedrijf precies wat hij voor elke klant dient te doen. De kans dat hij overboekingen doet en beloftes t.o.v. zijn klant niet nakomt, zijn praktisch nihil. En zijn klanten? Die maken met plezier mond op mond reclame voor de uitstekende service die ze krijgen.

Projecten screenshot